péntek, november 04, 2005

sütölde

220 g liszt
100 g vaj
4 tojás
150 g porcukor
csipet só
1 kg rebarbara
___________________
*liszt + 75 g vaj + só + 1 egész tojás (fakultatív: aprócska víz) -- ebből lesz a tészta, amit 1 órán át pihentetni kell. (tipp lustáknak: pâte brisée vagy ennek megfelelő akármi)
*rebarbarát apró kockákra vágni
*tésztát 1/2 cm vastagságúra nyújtani, vajjal kikent tortaformába tenni, rászórni a rebarbarát, s előmelegített sütőben (220 °C) 20 percig sütni.
*3 tojásfehérjét kemény habbá verni a porcukorral, majd a tészta tetejére kenni és visszatenni kb 15 percre a sütőbe (170 °C!!)
*ajtókat kulcsra zárni - hidegen-melegen, amennyi belénkfér. nem igazán fogyókúrás.

1 megjegyzés:

banditgirl írta...

jaj ezt elkene mentenem, de most nincs idom...