péntek, november 18, 2005

garçon manqué

Magali Rossi enyhén alkoholos állapotban pénzt akart szerezni 2002 augusztusában, s egy vadászpuskával és barátnőjével felszerelve kocsiba ült. Saint-Just-Saint-Rambertben besétált a helyi pékhez, és egy méterről mellkason lőtte, majd elmenekült a kasszával, valami 35 euróval.
A hírekben nem győzik hangsúlyozni, hogy MR 2002 áprilisában költözött Saint-Etiennebe, miután egy leszbikus fórumon megismerkedett egy fiatal nővel, Anne-Sophie Royollal. A két nőt egy harmadik velük élő barátnőjük, Emilie Desprès dobta fel a rendőrségen.
Most mindhárman bíróség elé kerültek, napok óta mást se látni, mint a régi képeket, két buccsoid nőről, amint békésen vigyorognak a kamerába (meg is jegyzik jelentőségteljesen, a rabolt pénzt sörre költötte) aztán gyorsan bevágják melléjük az új rajzokat, az új nőies külsőt mantrázó kommentárokkal, aztán jön a védőügyvéd, aki hosszan sírdogál, micsoda nehéz gyerekkora volt védencének, identitásválság, nevelés, törékeny lelkialkat, gyorsan belöki még, hogy "garçon manqué", csak hogy értsük.
Utálom ezt a kétoldali kikacsintós diskurzust, csupa sejtetés ezekről a gonosz leszbikusokról, pfuj, milyenek ezek.

5 megjegyzés:

banditgirl írta...

leszbikussag patologiaja. vagy noies no vagy allat.Fenevad. masmilyen no nics. hat persze, ezeket felreneveltek, ezert nem lettek beloluk nok, hanem inkabb felresikerult patologiak.

kelebandi írta...

az is meger egy miset, ahogy hirtelen visszavedlettek nove, hosszu haj, bluzocskak, verdeso pilla.. ok is ugyanerre jatszanak ra, vazze, ettol van leginkabb hanyingerem.
a garçon manqué kitet meg egy kulon kotetet erdemelne, minimum.

banditgirl írta...

szerintem irjál róla magyarul egy cikket. vagy angolul. mert ez megérné. és lehethogy a szerb barátunk meg tudná jelentetni a rec-ben. szomjas tudja kiről van szó.

kelebandi írta...

van nekem idom masra koncentralni, mint a fonixkent hamvabol ujraeledo disszertaciomra??? khmmm... ha mar arra sem tudok koncentralni, szerinted mire?? :o§

banditgirl írta...

jó, jó, néha éppen az egyéb elfoglaltság miatt sikerül a maradék időt koncentráltan felhasználni, ezért gondoltam, ajánlok egyéb elfoglaltságot. meg mert képzeletemben továbbnőtt az analízised, és már láttam, ahogy berakom a genderes readerembe, hadd olvassanak a gyerekek valami mást is mint amerikát.