vasárnap, június 05, 2005

vasárnapi mise

Esti hírek. Az Act Up aktivistái mise közben beóvakodtak a Notre Dame-ba, majd egyikük - papi jelmezben - összeadott két nőt. Az ötletet nem igazán díjazó biztonságiak elől ugyanezzel a gyorsasággal távoztak, de kint valahogy felebaráti szeretet ide vagy oda, összehoztak egy parázs ökölcsatát. Innentől kezdve két variációnk is van, egyáltalán nem meglepő módon.
Mgr Patrick Jacquin esperes szerint őt verték (nehéz is a fejformája alapján eldönteni, születési hiba vagy belefejelt egy ütésbe) a 'vadak', s barbarizmust, skandalumot és feljelentést emleget.
A másik oldal tanúi szerint viszont ennek pont az ellenkezője történt: a biztonságiak vetették magukat a melegjogi aktivistákra, és az arrajáró, lelkesen filmező/fényképező turistákra.
Sergio Coronado, a zöldek szóvivője s néhány jelenlévő újságíró szerint Mgr Jacquin tökéletesen egyedül vetette magát a földre, s kiabálta kétségbeesetten: 'vernek! vernek!'
Hát így. Ja, ma van az első franciaországi melegházasság (Bègles, Girondes) első évfordulója. Hála az uraknak és hölgyeknek, igazán méltón megünnepeltük.

update:


Nincsenek megjegyzések: