csütörtök, június 09, 2005

milka & tsai

Szegény Milka Budimir, hát nem elvesztette a pert a Kraft Foods ellen? Pedig csak annyit tett, hogy saját nevén összeberhelt egy site-ot, a milka.fr-t. A lila tehén gyorsan kompromisszumos megoldást javasolt, legyen inkább milkacouture.fr, de Me Budimir úgy gondolta, joga van a saját nevén jelen lenni a neten. Tévedett. (A jó öreg kapitány Cousteau is pereskedett a saját nevéért a saját fiával, jó móka ez.)
A 'boldogság' szó a Nestlé tulajdona egészen 2007-ig; a Für Elise első 9 hangjegye a holland Shield Mark Bv-é (pert is nyertek a M. Kist ellen, mert az használni merte a mester mesterművének első ütemeit egy reklámban); a Télérama f-ffff-ig osztályoz kritikáiban, de a levédetés már gondot okozott, mert ott van ugye az FFF (Fédération française de Football), aki nem volt túl boldog az ötlettől, és a Télérama kénytelen volt belemenni egy hosszas tárgyalásba, míg végül megegyeztek, hogy nem veszélyeztetik egymás érdekeit; Mike Batt 2002-ben a cd-jére odavarázsolt egy számot 'One minute silence' címmel, és poénból Batt/Cage-ként jegyezte... (1952, '4,33', megvan?) Pert is vesztett Cage kiadója ellen, aki plágiumot kiáltott...
Levédett szó a bikini, a yoyo, a minicassette, a rikiki (!!!).... klikkelni az egérrel csak hagyján, de leírva már belevertük az orrunkat egy megtermett ® -be.

Nincsenek megjegyzések: