vasárnap, szeptember 04, 2005

vicces ez...

... igazán. adva van két kereskedelmi iskola, HEC és Essec. a HEC általában hallgatóinak 1%-át veszti el évente, de amióta az Essec is ad MBA-t, már 5% a veszteség. hisztis válaszreakció a HEC részéről: tegyük tönkre az Essec-et. na de hogyan?
HEC gyorsan talál egy külsős céget, és máris lehet hajrázni: 1. elindítani egy "általános" vitát a neten az MBA-ról, hamis résztvevőkkel. 2. egy tucatnyi friss álfórumozó a francia és külföldi MBA-norma különbözőségéről kezd heves vitába. 3. megjelennek a külföldi álfórumozók is. 4. felvételi tájékoztatójában a HEC utal a vitára és megadja a vonatkozó internetes fórumok címét. 5. újabb többtucatnyi álnetező cikizi (és kisszámban védi) az Essec MBA-jét. etc. etc. etc.
nnna. az egészről onnan lehet tudni, hogy elcseszték a műveleti időzítést, és a HEC statisztikája mit sem javult. erre a HEC nem fizette ki a szerződésben szereplő prémiumot a megbízott cégnek, aki bemorcizott és perelt. aztán gyorsan mindenki befogta tágra nyíló száját hecestül-essecestül, mintha mi sem történt volna. naná, mert az amerikai AACSB is képbe került, és na ki az, aki minősíti a kereskedelmi isiket? hát az AACSB.
ja, mindez csak az indexen időnként fellángoló kvázifórumokról jutott eszembe, ahol olyan lelkesen szokás akármit ( pl. fapados cégeket) fikázni.

Nincsenek megjegyzések: