péntek, szeptember 23, 2005

Tatin d'aubergines aux tomates confites

2 db padlizsán, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 6 száritott paradicsom (ha van, olajban tárolt), 50g fenyőmag, rozmarin, 4 ek olivaolaj, 1 ek cassonade (nem nagyon finomított cukor), só, őrölt bors, leveles tészta
___________________________________________________________________________
1. a padlizsánt 1 centi vastag karikákra vágni, besózva állni hagyni egy jó félórára, aztán a levét felitatni
2. olivaolajban kisütni (vonalvadászok megfőzhetik gőzben) a padlizsánt az apróra vágott fokhagymával, citrommal, kis sóval, borssal. amint átlátszóvá válnak és elszineződnek, lecsöpögtetni, hagyni kihűlni.
3. előmelegíteni a sütőt 180°C-ra
4. apróra vágni a szárított paradicsomot, rozmarinnal elkeverni. megpirítani a fenyőmagot.
5. tortaformát megolajozni, megszórni a cassonade-dal. raszórni a pirított fenyőmagot, az apróra vágott száritott paradicsomot és a morzsolt rozmarint. befedni a padlizsánkarikákkal. az egészet lefedni a tésztával. (villával megszurkálni)
6. addig sütni, míg a tészta aranyosra nem sül (kb. 35-45 perc). :o)
7. tálaláskor ki kell borítani a formából, hidegen-melegen egyaránt ehető.
trükk à la kele : mielőtt betennénk a sütőbe, tegyük a formát gyors tűzre, had’ karamellizálódjon az a cukor...
ps. éhenhalok.

Nincsenek megjegyzések: