hétfő, július 10, 2006

itt a piros, hol a piros....

tuti piros volt, ebben mindenki egyetért. bár nálam ez dupla piros, mert a másik kisokosnak is járt volna egy, de ugye nem én vagyok a bíró. ez a nap témája, hiába.
és komoly morális dilemmába keveredtünk, mer' ugye szájába léphetünk-e annak, aki túl messzire megy,* függetlenül a következményektől, vagy nyeljünk bölcsen, okos enged alapon, és hagyjuk nietzsche-t forogni a sírjában. . .morális dilemma, na, nincs mit tenni.
vicces ez, mert ugye a fifa saját szabályzata szerint nem lehet videovisszajátszást** használni. sőt, mi az hogy, egyenesen tilos. a negyedik spori mégis valahogy megnézte, mielőtt elmesélte volna a fősporinak, mi történt. hát, morális dilemma nümeró dö. mondjuk ilyen alapon akkor is megnézhette volna, amikor a főspori elnézte a tizenegyest, de ez már szőrszálhasogatás.
tanulság: ugyan minek keresni bármi racionalitást egy olyan sportban, amiben nincs. kontradikcióinagyektó. mondtam én A-nak a meccs elején, hiba kipakolni a 2002-es vébé szurkolói kitjét, balszerencsét hoz. nem hallgatott rám.

* a guardian szerint leterroristázta zidane-t.
** nyilvánvaló, hogy a játékosokat még be kéne mikrózni is, hogy a spori tökéletesen képben legyen. így most tudhatnánk, mitől fordult be zidane agya... mindent a sportért.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

az olaszról rémisztő videókat találni a you tube-on, hogy maradhat egy ilyen állat a pályán? a piros viszont jogos volt, még ha egy ilyen barom is az áldozat.

kelebandi írta...

en nem igazan latom a szoros osszefuggest a kedvesen csak meszarosnak titulalt olasz multbeli buneit vesezo videok es zidane tette kozott... persze, ha feltesszuk, hogy 'ha korabban eltiltjak, most nincs a palyan, ergo zidane-t sem provokalja'... mint ahogy azt sem ertem, miert kell parizsi peremkeruleteket mutogatni minden egyes bbc tudositasban, ahol zidane neve elofordul, mintha szarmazasa barmifele magyarazattal is szolgalhatna...

Névtelen írta...

FORZA ITALIA!!!!

kelebandi írta...

en spec. nem kedvelem az olasz focit, sot, ez a dolce & gabbana reklamsorozat ota erosen rogzult eloitelette valt... :o)