péntek, február 03, 2006

a.w.o.l.

a sarkogépezet AdWordsös bulijába bevonta a le meur keresőkifejezést is. és hogy ki a fax az a le meur? a francia blogoszféra egyik önjelölt pápája. és mielőtt úgy döntenénk, hogy unalmas ez a visongás, kb hozott anyagból dolgozik, figyi: a massmédiastreamnek befekvő blogotriumfalista delírium újabb iskolapéldája illegeti magát a szemünk előtt, úgy tesz, mintha szégyenlősen pirulna, pedig közben baromi büszke magára.
loic le meur nagy hullámokat kavart podcastja kb egy hónappal ezelőtt született: nicolas sarkozy interjú a belügyminisztériumban... beza. le meur ügyes húzással saját blogkönyvét s egy iPodot ad ajándékba az internetügyileg roppant tájékozott sarkonak, akinek még egy laptop se fér be az irodájába, nemhogy internet, khmm. lehet ezen "történelmi pillanatozni", meg óvatosan félrerejszolni, micsoda esemény, egy leendő köztársasági elnök fogadja az egyszeri bloggert... de ez a buzz marketing cucc nyilvánvalóan kétélű, lásd az ump oldalán olvasható "A l’origine du développement du blog en France, Loïc Le Meur est cité par plus d’un million de pages web. Son blog est fréquenté par 100 000 visiteurs uniques par mois, avec près de 15 000 commentaires."
Ami a dolog pikantériája: ségolene royale esetleges szoci jelölt is bekopogott egy jövőbeli podcastingra. Na, a visongó öncelebritisók helyét szép lassan átveszi egy egészen új buli, dézsavü, nesze nekünk. sarkospam helyett totálspam. szép lassan bedarálódik ez is. kiváncsi vagyok, a hazai önmegasztárok mikor kapnak észbe és rakják magukat pozícióba.

update:
www.sarkospam.net/

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

egy ipodért engem is podcastolhatna. na, mégis belügyminiszter leszek, ha megnövök.

Névtelen írta...

ha majd nem kullogunk az utolsók között internetelérésben, talán lesz több blogger is, és akkor majd megéri a kölcsönös hízelgés. addig meg maradnak a tutimondók maguknak meg a kis köreiknek.