hétfő, november 20, 2006

comment
update
a reggeli weetabix-adagom majszolása közben két dolog is eszembe jutott. az egyik az, hogy lám, itt az ősz, mert egyébként őszinte távolságtartás jellemzi viszonyunkat, s eszembe se jutna bepakolni a kosárba, aztán jön egy klikk, s tavaszig nincs reggel weetabix nélkül.
a másik meg az, hogy mégiscsak lesz valami komment a morvai-baló tangóhoz. vagyis annak egy szegletéhez, mert mindenki úgy határolódik el hitvesétől-szeretőjétől-fodrászától, ahogy akar, egyébként is, ilyen ingoványos talajra én be nem teszem a lábam. ami inkább felcsilingelte neuronjaimat, az az eddig is meglévő bizonyosság, hogy némely egészséges határon túli politikai-vallási meggyőződés hogyan is képes megfojtani az egyébként vitathatatlanul meglevő szakmai hozzáértést. itt volt ugye az a kikezdhetetlen stílusú levél, ahol morvai "bizottságban vele harcoló nőtársairól" beszél - én meg ugye szeretem az efféle fordulatokat, 'harcoljunk az erőszak ellen', miegymás - és még meg is fejeli egy félmondattal, amikor is ugyenezen hölgyeket "csajokként" említi, "akik a gyarmatosítás elleni harcban edződtek és szabadidejükben Gázában edzőtáboroznak". azért is szép ez a félmondat, mert tökéletes állatorvosi ló, kvintesszencia, apoteózis, kapiss, nem? jelen kontextusban gyarmatosításról beszélni, meg harcról, meg edzőtáborról, igazán tudós objektivitásra vall, ne felejtsük el, milyen minőségben is írta ezt a levelet.. s azt sem, hogy az azt megelőző adok-kapokban egyetlen utalást sem találtam a nők helyzetére Gázában, pedig ha beguglizzuk, elég érdekes emberjogi jelentéseket olvashatunk,
s aztán lehet okoskodni, hogy de pár kilométerrel arrébb kutatott, ami igaz is, persze, csak épp a kutatás kontextusa köszönőviszonyban sincs a levél fenyegető hangnemének egyik kulcselemével, a gázai edzőtáboros csajokkal... na, ennyit a nanés morvairól, akit én e pillanatban érdemei elismerése mellett etc... és akkor jön ez az elhatárolódós cucc, ahol is mint egyetemi docens-büntetőjogász hangsúlyos érvként azt tudja mondani, hogy "egy gyermek igazságérzete", punktum, q.e.d. no. sára lányom mint orákulum. már csak ez hiányzott a racionalitás síremlékéről.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

egy büntetőjogász igazságérzete genetikusan továbbadódik. Q E D

Névtelen írta...

mindebben hol az "egészséges határon túli politikai-vallási meggyőződés"?
R

Névtelen írta...

szerintem nem igazán lehet eldönteni, pontosan mi az egészséges, s mi már nem az - ennyiben túl erősen fogalmaz a poszt, bár értem, mit akar mondani, mert gyarmatosításról beszélni (Gáza), és szurkolni a felkelőknek (Bp)mi, ha nem pontos meghatározása Morvai Krisztina nem szakmai, hanem politikai nézeteinek? aztán gyorsan beállni a független vizsgálócsoportba több, mint nevetséges, hisz már a független vizsgálat megkezdése előtt minősítette azt, amit még csak most kezd majd el vizsgálni.

kelebandi írta...

nekem tulkeppen csak a bologatas jutot.

Szomjas Zsiráf írta...

"csak a tévében nézte Sára lányával, aki 'egy gyermek igazságérzetével természetesen'..."

ajvé. gyönyörű példány ez is.

kelebandi írta...

no ugye. mint eso utan a gomba, ugy nonek ki a semmibol ezek a remek peldanyok.

Szomjas Zsiráf írta...

mellesleg, mea culpa, mert nem olvastam a tiedet rendesen végig.