péntek, július 06, 2007

d. n. t. o.

egyszer biztos sikerül összeszednem, miért ráz ki a hideg a 'ahüjeamerikaiak' típusú nagyképű kommentároktól. mer' mittomén hogy vagytok ti az egésszel, engem speciel halálra fáraszt az összes kioktató okoskodás arról, hogy falták be kétkézzel duplavé hazugságait, a mindenféle sajtóval az élen, bezzeg mi, okos európaiak, mi mindezt előre átláttuk.... lehet, hogy bevették, egy ideig, de aztán a tisztességes oknyomozást kisujjból rázó újságírók összeszedték magukat, utánuk meg a többiek... miközben a bezzegmieurópaiak szépen eltussoljuk a saját kis mocskainkat, hutuktuszik, szudán, vagy finom belpol bicepszezések, miközben attól szipogunk meghatottan, micsoda egy független sajtóval birunk... na ez volt az ált. szöszölés, jöjjön a homofóbia. otthonról felesleges példát hozni, legyen inkább az emberi jogok fáklyavivője s a fény egyedüli letéteményese a célpont.
christian vanneste, akit csak kétszer itélt el a tiszteletreméltó bíróság mindenféle ádáz homofób kirohanásokért, s ezzel sikeresen kiérdemelte az akkor még csak belügyminiszter és pártvezér, ma köztársasági elnök sarko azon igéretét, hogy eltávolítják a pártból, mert a homofóbia tűűűűűrhetetlen, nos ez a derék úriember ma vidáman üldögél a kormányzó párt parlamenti frakciójában.
az lgbt jogok ellen nyíltszíni harcot hirdető christine boutin, a vatikáni családtervezési blablabizottság szagértője, az abortusz ádáz elvetője a jövőben miniszteri rangban serénykedhet.
valérie pécresse szintén miniszteri rangot kapott (felsőoktatás és kutatás, hihi), mellesleg tavaly ő is ama parlamenti bizottság oszlopos tagja volt, amely határozottan elutasította az egynemű párok szülői jogainak elismerését, a "gyermek felsőbbrendű érdekei"-re hivatkozva.
az a bernard accoyer lett a képviselőház elnöke, aki szignálta a homofób skálán előkelő helyet elérő "franciaország polgármestereinek kérvényé"-t, s anno a pacs egyik leghevesebb ellenzője volt.
móka és kacagás. a hírekben még nem sipákolnak lezbi gengekről, az igaz. viszont a gaypride-ot
már sikerült ügyesen leszeletelni, lásd ez+az.
na. hüjeamerikaiak, mi?

2 megjegyzés:

zsiványlány írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
zsiványlány írta...

koszi ezert a bejegyzesert, kelebandi, szepen megmondtad.