szerda, március 02, 2005

irónia, oh irónia...

Francia antropológia egyik nagy arca előadást tart a férfiak közötti fellációról, mint a kozmosz rendjének fennmaradásához való hozzájárulásról Melanéziában. Izgalmas téma, újabb multikulti történet arról, ahogyan a hetero/homo kategóriák zátonyra futnak. Akár jó is lehetne.

Nagy Arc komoly fejjel finom társaságban nehezen visszaböföghető kiszólásokkal tarkítja mondókáját, a ‘baszni’ e szövegkörnyezetben áldozó kislányok harmatos ajkára illő könnyed sóhaj. (Argószótáram bővüléséhez egyébként is nagyban hozzájárulnak az antropológusok, biztos azt akarják mutatni, hogy komoly, két lábbal a földön álló tudósok, s nem holmi felhőnjáró filozófusok.)

Nagy Arc a férfiház rejtelmeiről is elejt egy harsány körmondatot – itt zajlik ugyebár ama felláció, 9-15 éves gyerekek kapják, 15-20 éves fiatal férfiak adják a férfiformáló spermát, állandó jelleggel – majd megjegyzi : én ezt nem láttam, de xy kollégám, aki homoszexuális, lakott egy férfiházban, és gondolom ő táplált bizonyos affinitást a dolgok láttán, de én hetero vagyok…finom irónia, mondhatni. És remek taktika is egyben, mert a humorba ágyazott nagyképűség lelőhetetlen, próbálj morogni és azt mondják, nincs humorérzéked…

Nincsenek megjegyzések: