hétfő, január 29, 2007

szolgálati közlemény

eddig azt hittem, rossz passzban lenni nem túl vidám dolog. most viszont, hogy leginkább semmilyen passzba keveredtem, be kell látnom: rossz passzban lenni nem is olyan rossz. sőt. nesze neked nézőpont.

hétfő

a sirályok röptének tanulmányozása után a helyi jósok azt mormogták biztatóan: a szomszédot megölni nem kell félnetek jó lesz... eh. vagy csak a fúrót üssem ki a kezéből?

szombat, január 27, 2007

ho-ho-ho

csinos narancssárga hegyűűű pecabotom első kalandja a helyi vizeken. egy tucat bogue (aranysávos durbincs), ugyanannyi girelle (közönséges szivárványhal), egy pagre (északi keszeg?!), egy pataclet (??), egy sarran (betűs sügér), ééés egy crénilabre (aranydáma), büszkeségem netovábbja. (eckhardt kétségbeejtő halügyben, nincs valakinek jobb ötlete?)
a durbincsfogás mellesleg megrázó élmény, csak erős idegzetűeknek ajánlom. nem elég kiszerencsétlenkedni a szétnyammogott féregmaradványoktól sikamlós minüszkül horgot a szájukból, de szembe kell nézni a morcos, pincebogárszerű parazita kisrákokkal is, akik sértődötten tekingetnek kifelé a fuldokló halak szájából... innentől kezdve érthető az az egyhangú helyi vélekedés, hogy a durbincs nem ehető, fuuj, dacára minden józanul érvelő szakkönyvnek.
c-től viszont megvontam az engedélyt, még a parton akkorát zuhant, hogy nincs többé vendég-pecabotunk, legalábbis jelenleg erősen törjük a fejünket, hogyan lehetne feltámasztani.

csütörtök, január 25, 2007

vélo

ez véletlenül került a kezembe, és annyira csinos, hogy megtartottam. némi nosztalgikus felhanggal, mert az idei camargue-i túránk lenullázódott, pedig a flamingók pároznak ezerrel, és ennek örömére akkora színkavalkádot rendeznek, hogy csak na. pedig már kölcsönbringát is szereztem.... így most a tavalyi képeket nézegetem halk szipogások közepette.

kedd, január 23, 2007

70%

ismerős felállás: vámosok vs. könyvesbolt; a little sister's helyett ten percent book store-t kell olvasni, és mindjárt ott is vagyunk a better than chocolate-nál. ha hihetünk az elkobzási statisztikának, nem is lenne olyan buta dolog hetven százalékra átkeresztelni a tíz százalékot.

hétfő, január 22, 2007

.txt

egyébként meg van abban valami, ahogy l kioktatott a múltkorában. aki nem tudja magát eladni, haljon meg. aki nem akarja, az is. beleértve magamat is, persze. ez egy ilyen pálya, nem való morálatlétáknak, oszt csókolom.
jut eszembe mindez arról, ahogy az l word igyekszik belekapaszkodni mindenféle kurrens okosságokba, olyan hívószavakkal, mint "butch/femme dynamics, class, lesbianism vs. bisexuality, transgender issues, and even race". tovább is van ám, OurChart, "a dynamic and vibrant online community of women who love women", eeeee. megnéztem az első részt.
és elszalasztottam egy szépiát, aki pánikszerű távozása közben tintacsomókkal lövöldözött. én meg tátott szájjal bámultam először a szépiát, aztán a foszló tintacsomókat. hihetetlenül szép mindkettő, bár az első nem érdek nélkül tetszik, ugyebár, baromi jó salátát lehet belőle gyártani.
eh. freud doktor biztos erről is roppant mélyértelműen tudna értekezni.

szerda, január 17, 2007

brokeback


na, ez az x. bőr, amit le lehet húzni egy hulláról. de legalább jól csinálja.

reflexológia

akklimatizálódással minden rendben, első netes körutamon kb három perc alatt rábukkantam az új l word szezon eddig lement két részére, szépen le is pakoltam őket (tivo, emberek, tivo. jó dolog az, még ha csak másnak is van), aztán valahogy képtelen vagyok belenézni, pedig szebb napjaimban imádom fikázni, na de nincs mit tenni, koranyári depresszióm csak a foltokban didergő hó láttára húzódott némiképp s provizorikusan háttérbe, s most újra vad erővel mérgez, így aztán felvidítandó borús kedélyemet pletykák után néztem, s a tasse de thé meg is tette a magáét, a pour l'actualité des Lesbiennes françaises... cliquez là linkkel.
és ha szafin végre összeszedné magát (vagy sela, bánom is én), akkor lehetne mauresmot nézni, de egyrészt mintha esőszünet lenne, másrészt meg a szokásos fallocentrikus buli megy az eurosporton, és a címvédő helyett a hisztis oroszt és a valami kétszázas atp-helyezésű selat mutatják, csak mer'.... na. mégis inkább barkácsolok valami tengerisün-vadászathoz nélkülözhetetlen hálót.
és az a 12 ív, amit kb egy hónapja kellett volna leadnom, hát az... legoptimistább változat szerint is romokban. hever. mellékesen, persze.

kedd, január 16, 2007

jusqu’ici tout va bien

«...jusqu’ici tout va bien, jusqu’ici tout va bien... l'important n'est pas la chute mais l'atterrissage.»
(a klasszikusok rippelése mindig dupla élvezettel jár. mellesleg.)

hétfő, január 15, 2007

(mű)hó és tsa.

tanulságos egy hét volt. azám. a legtanulságosabb meg az, hogy három napi síelés után nem kell elhinni a szolgálaton kívüli síoktatónak, hogy le tudunk jönni a vörös pályán, mert úgyse. viszont. a leszerencsétlenkedés közben attól függően, buccsban vagy fammban utazunk-é, halk sikkantásokkal avagy szégyenlős bariton dörmögésekkel lehet beleomolni a síoktató karjaiba, főként, ha csinosat fogtunk ki, ugyebár.

szerda, január 03, 2007

koinos topos

"A commonplace book is what a provident poet cannot subsist without, for this proverbial reason, that "great wits have short memories:" and whereas, on the other hand, poets, being liars by profession, ought to have good memories; to reconcile these, a book of this sort, is in the nature of a supplemental memory, or a record of what occurs remarkable in every day's reading or conversation. There you enter not only your own original thoughts, (which, a hundred to one, are few and insignificant) but such of other men as you think fit to make your own, by entering them there. For, take this for a rule, when an author is in your books, you have the same demand upon him for his wit, as a merchant has for your money, when you are in his. "

hétfő, január 01, 2007

quiiiiz

"Orfiuss der Erst puseran" - új év, régi reflex. na, ki és hol buzizik ilyen jóízűt??

mögfejtés:

Dürer, Der Tod des Orpheus, 1494