csütörtök, július 23, 2009

stim:u:lax

hmm. hamarosan megyünk a hegyekbe, napi átlag hat óra menetelés hegynek fel, egy héten keresztül. alaposan felkészültem, főleg a zivataros estékre...
ps. van erről valami doku is. nna. mókás részletekkel valamikor augusztusban.

péntek, július 17, 2009

buborék

pár hete egy teljesen normál merülés után crrr nyomta szét a fülét, tucatnyi keszonszeánsz után most épp jobban, hat hónap eltiltással. majd miközben szerdán összehoztunk egy teljesen eltájolt bójás kijövetelt, c szintén pánikszerűen a keszonban találta magát. aztán ma r hozta az oktatást, és r ugyan nagyon kedves, de kifejezetten mániákus, és izompacsirta is egyben, és úgy merül, mint egy irányt tévesztett rakéta, szal a végén sajgó füllel ottragadtam félmélységen, s némi türelmes imádkozás után úgy döntöttem, nem jó nap ez a mai egy keszontúrára, kicsit durcásan bemutattam rnek, és a másodoktatóval ellebegtünk egy óvatos sétára, ami remek ötletnek bizonyult, mert f bioőrült, és az összes kisvacakkal köszönőviszonyban van - például a jóég tudta, hogy szegény bibircskorall (Balanophyllia europea) helyi tájszólásban az igazán nem hízelgő Dent de cochon névre hallgat. most lelkesen rendezem a jegyzeteimet, és igyekszem nem megkínzott és szemrehányóan sajgó fülemre gondolni - mellesleg, egy hét eltiltással megúsztam.

csütörtök, július 16, 2009

99 -- Nena



csak mer' épp. erre. jártam. kínomban. vagyis. csak. nosztalgiázgatok. csendesen. azon. töprengve. akkoriban. mi. mindenről. lemaradtam. vagy. sem. dehát. nekem. nem. volt. papsajt. a. nyolcvanas. évek. (sem).

szerda, július 15, 2009

dióbor (lusta változat)

hozzávalók:
- 40 zöld dió (helyiek szerint jún. 21. a legjobb dátum, de a hazai diófák úgyis hátrányban vannak, a lényeg, hogy vágható legyen, kemény csonthéj nélkül)
- 1 liter gyümölcspárlat (??) - 40%
- 1 kg cukor
- 4 l vörösbor
- 1 szál vaníliarúd
- fahéj vagy szegfűszeg

A megmosott diót négyfelé kell vágni, majd 2 hónapig az alkoholban áztatni, a szegfűszeg és a vaníliarúd társaságában - néha összerázni az egészet, majd leszűrni, hozzáadni a vörösbort és a cukrot, s egy hétig állni hagyni.
A méglustább változatban a diót nemes egyszerűséggel addig kell csápolni egy béketűrő zacskóban, míg a kívánt méretű darabokhoz jutunk, de ez ugye kevésbé szubtilis. A lelkes változat, ahol mindent együtt áztatunk három hónapig (háromnaponta rázogatni), túl sok önmegtartóztatást kíván. Nem beszélve a leszűréssel járó pancsolásról.
ízé. 9 hét múlva folytköv.

vasárnap, július 12, 2009

... long enough

--
it takes a stiff upper lip

just to hold up my face
i gotta suck it up and savor
the taste of my own behavior
--

szombat, július 11, 2009


mielőtt végképp elfelejteném:
In Bed with Madonna /Truth or Dare
(Alek Keshishian, US, 1991, 115mn)
arte
Rediff: július 12 03:00, július 17 00:55 , július 31 03:00

csütörtök, július 09, 2009

nc x.

holdkelte, kitartó kabócákkal és JC narancsborával fűszerezve.

kedd, július 07, 2009

díva

The Nomi Song
(98 min, Doku, D 2004)
R: Andrew Horn
arte
07.09 23:30 - 1:05
rediff: 07.13. 3 - 4:45

hétfő, július 06, 2009

sic

mégilyet.
szeretnék gratulálni annak a kedves anyakönyvvezetőnek, aki életében nem találkozott még meleg polgártárssal. na de télleg, és milyenek a naplementék a marson? jaaaa, hogy csak nem teccett tudni? hát, itt a titok, kezi'csókolom. nekem sincs skarlátvörös L a homlokomra tetoválva.
btw. a meleg szervezetek meg húzzanak már el... mert a szomszéd vadiúj braviájához talán kell ötven oldalas leírás (ha valakinek élétben nem volt még távirányító a kezében, és elbizonytalanodik, ha egy tévén két gombnál több van, lásd pl. a szomszéd), de hogy teszemazt én+s spec mitől lennénk olyan baromira másként kezelendők, mint egy megilletődötten toporgó hetero pár, hát, itt egészen tanácstalan vagyok.
juteszembe: a gettófalak akkor a legkínosabbak, ha belülről vakolják őket merő ügybuzgalomból.